Voortgang Bouw Fase 1

Voortgang Bouw Fase 1

De bouw van de eerste fase van 7 stadswoningen, 37 appartementen en de Foodhal is in juni ’22 gestart en vordert flink. De eerste maanden zorgde het zachte weer ervoor dat we goed door konden bouwen dus we zijn tevreden over de voortgang. De contouren van de nieuwe gebouwen worden langzaam zichtbaar.

Nog beschikbare appartementen fase 1

In fase 1 is enkel nog het appartement 115 (De Schinkel I) beschikbaar.

Blok C: Stadsappartementen De Schinkel I

Het appartementencomplex De Schinkel I grenst zowel aan de Schinkelstraat als aan het nieuw aan te leggen fraaie Schinkelplantsoen. Dit complex bestaat uit 11 stadsappartementen. Ieder appartement beschikt over een balkon en een privé berging op de begane grond. Het kopen van een privé parkeerplek behoort tot de opties.

Bijzonderheden: 

  1. Gasloos en zeer goed geïsoleerd  
  2. Full-electric met warmtepomp en boiler 
  3. Complete badkamer incl. tegelwerk en sanitair 
  4. Inclusief keukencheque van € 6.000,- bij NUVA keukens 
  5. SWK garantie

Wonen in grote stadsvilla’s

In het hele plan PromenadePark komen ‘slechts’ zeven grote stadsvilla’s met zo’n 178 m2 woonoppervlakte verdeeld over vier verdiepingen, inclusief een royale kelder. Daarnaast is er een parkeergarage én een privé parkeerplaats. Het is uniek om op deze manier midden in de stad te wonen!

Alle villa’s zijn tevens voorzien van zowel een balkon als een dakterras, een ruime woonkamer, twee slaapkamers met optie voor drie en een hobbykamer. De prijzen variëren van €465.000,- tot €475.000,- (vrij op naam)

Bijzonderheden: 

  1. Gasloos en zeer goed geïsoleerd  
  2. Full-electric met warmtepomp en boiler 
  3. Complete badkamer incl. tegelwerk en sanitair 
  4. Inclusief keukencheque van € 10.000,- bij NUVA keukens 
  5. SWK garantie

Planning Fase 2

De plannen voor de 54 appartementen van fase 2 zijn in voorbereiding. Deze appartementen gaan naar verwachting in de tweede helft van 2023 in verkoop. De oppervlaktes van de levensloopbestendige appartementen variëren van ca. 70m2 tot maar liefst ca. 340m2. Voor ieder wat wils dus. Deze appartementen zijn net als de woningen in fase 1 gasloos, zeer goed geïsoleerd en dus bijna energieneutraal.

Promenade II

Het definitief ontwerp voor de nieuwe Promenade II is inmiddels vastgesteld door de gemeente Heerlen. De gemeente Heerlen gaat de Promenade II en het Schinkelkwadrant Zuid opnieuw inrichten. De Promenade is een belangrijke route tussen het winkel- en uitgaanscentrum en het Burgemeester van Grunsvenplein. Samen met het Burgemeester van Grunsvenplein krijgt dit deel van de stad een herkenbaar tapijt, kenmerkende inrichtingselementen en een sterke vergroening. Door de thans gestarte nieuwbouw PromenadePark ontstaat er ruimte voor het nieuwe park Schinkelplantsoen. Het Schinkelplantsoen sluit aan op de Promenade II maar ligt ook enigszins afzijdig van de Promenade en vormt een verbinding naar de Schinkelstraat. Daardoor krijgt deze plek een luw en intiem karakter maar met dezelfde eenduidige inrichtingselementen, veel groen, waterberging en doorwaadbaarheid.