Wel horeca in PromenadePark maar helaas niet als Foodhal.

De bouw van de eerste fase van woningen en horecaruimte in PromenadePark is in afronding en helaas moeten we concluderen dat de langverwachte opening van Foodhal Limburg niet kan doorgaan. Ondanks alle inspanningen van Foodhal Limburg, Gemeente Heerlen en VOC is het niet gelukt om een oplossing te vinden voor de technische uitdaging die de realisatie van de Foodhal in de weg staat.

Een Foodhal met 14 keukens is een grootverbruiker van elektriciteit. Aangezien het stroomnet in Limburg met capaciteitsproblemen kampt en netbeheerder Enexis niet kan garanderen wanneer er weer ruimte is op het stroomnet is voor dit mooie initiatief het doek gevallen. Gemeente Heerlen en VOC streven ernaar om leegstand en onzekerheid te voorkomen en hebben daarom besloten om gezamenlijk nieuwe initiatieven te gaan onderzoeken.

De teleurstelling is groot, zowel voor de initiatiefnemers als voor de gemeenschap die uitkeek naar de komst van een Foodhal op deze prominente plek. De focus verschuift nu naar het vinden van nieuwe initiatiefnemers die horecagelegenheden willen vestigen in het gebied pal tegenover het theater en aan de nieuwe Promenade. Immers voor traditionele initiatieven is er geen stroomprobleem.

Dit teleurstellende nieuws voor de Foodhal heeft geen effect op de oplevering van fase 1 of de ontwikkeling van fase 2. De uitwerking van de plannen van fase 2 is reeds ver gevorderd. De planning is dat we in de loop van dit jaar met de verkoop van de appartementen uit deze fase kunnen starten.